Tietosuojakäytäntö

YKSITYISYYS JA TIETOSUOJA

Mikäli alempana ei toisin ilmaista, henkilötietojen antamista ei vaadita lainsäädännön eikä sopimuksen puolesta, eikä sopimuksen täyttämiseksi. Sinun ei ole pakko antaa tietoja. Tietojen antamattomuudella ei ole seuraamuksia. Tämä koskee vain tilanteita, jossa jatkokäsittelyn aikana ei anneta muita lisätietoja. ”Henkilötiedot” viittaavat kaikkiin tietoihin, jotka liittyvät tunnistettuun tai tunnistettavaan luonnolliseen henkilöön.

Vastuuhenkilö(t)
Yritys: MB AlkoJuomat
Johtaja: Stanislau Mishustsin
Tietosuojavaltuutettu: stanislav@alkojuomat.com

Palvelimen lokitiedostot

Voit vierailla sivustollamme antamatta minkäänlaisia henkilötietoja. Aina, kun käyt sivustollamme, Internet-selaimesi välittää käyttötietoja ja nämä tiedot tallentuvat lokitietoihin (palvelimen lokitiedostot). Näihin tallennettaviin tietoihin sisältyy vieraillun sivun nimi, käyttöajankohta, siirretyn datan määrä, käytetty selain, käytetty käyttöjärjestelmä, käytetty IP-osoite anonymisoidussa muodossa sekä lähde tai viite, jonka kautta sivulle on tultu. Tämä prosessi suoritetaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) artiklan 6 osan 1 alakohdan f mukaisesti lakisääteisen etumme perusteella, joka pohjautuu sivustomme vakauden ja toiminnallisuuden parantamiseen. Tietoja ei jaeta eteenpäin tai käytetä millään muulla tavalla. Varaamme kuitenkin oikeuden tarkastella palvelimen lokitiedostoja myöhemminkin, mikäli laittomasta käytöstä on konkreettisia merkkejä.

Kerääminen ja käsittely yhteydenottolomaketta käytettäessä

Yhteydenottolomaketta käytettäessä keräämme henkilötietojasi (nimi, sähköpostiosoite, viestin teksti) vain siinä määrin, kuin sinä meille tietoja annat. Tietojen käsittelyn tarkoituksena on ottaa yhteyttä. Lähettämällä viestisi hyväksyt lähetettävien tietojen käsittelyn. Käsittely tapahtuu EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) artiklan 6 osan 1 alakohdan a mukaisesti suostumuksesi pohjalta. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa ilmoittamalla meille asiasta. Tämä ei vaikuta käsittelyn laillisuuteen ennen luvan peruuttamista. Sähköpostiosoitettasi käytetään vain viestisi käsittelyyn. Tämän jälkeen tietosi poistetaan, jos et ole antanut lupaa jatkokäsittelyyn ja -käyttöön.

Asiakastili

Asiakastilin avaamisen yhteydessä keräämme henkilötietojasi siinä määrin, kuin tässä on ilmoitettu. Tietojen käsittelyn tarkoituksena on parantaa ostoskokemustasi ja yksinkertaistaa tilauksen käsittelyä. Tietojen käsittely tapahtuu EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) artiklan 6 osan 1 alakohdan a mukaisesti suostumuksesi pohjalta. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa ilmoittamalla meille asiasta. Tämä ei vaikuta käsittelyn laillisuuteen ennen luvan peruuttamista. Tämän jälkeen asiakastilisi poistetaan.

Tietojen kerääminen asiakkaan kirjoittaman arvostelun yhteydessä

Kun kommentoit tuotetta tai jotakin muuta tuotosta, keräämme henkilötietojasi (nimi, sähköpostiosoite, kommentin teksti) vain siinä määrin, kuin sinä meille tietoja annat. Tietojen käsittelyn tarkoituksena on mahdollistaa kommentointi ja näyttää kommentit. Lähettämällä kommentin hyväksyt lähetettävien tietojen käsittelyn. Käsittely tapahtuu EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) artiklan 6 osan 1 alakohdan a mukaisesti suostumuksesi pohjalta. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa ilmoittamalla meille asiasta. Tämä ei vaikuta käsittelyn laillisuuteen ennen luvan peruuttamista. Tämän jälkeen henkilötietosi poistetaan.

Kun kommenttisi julkaistaan, vain antamasi nimi julkaistaan näkyviin.

Henkilötietojen kerääminen, käsittely ja käyttö tilauksien yhteydessä

Tilauksen teon yhteydessä keräämme ja käytämme henkilötietojasi vain siinä määrin kuin se on tarpeen tilauksesi käsittelemiseksi sekä tiedusteluihisi vastaamiseksi. Tietojen antaminen on pakollista, jotta sopimuksen velvoitteet voidaan suorittaa. Mikäli tietoja ei anneta, ei sopimusta voida toteuttaa. Tietojen käsittely tapahtuu EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) artiklan 6 osan 1 alakohdan b mukaisesti ja on tarpeellista sopimuksen täyttämiseksi. Tietojasi ei siirretä eteenpäin kolmansille osapuolille ilman sinulta saatua selkeää lupaa. Tämä ei koske palvelukumppaneitamme, joita tarvitsemme sopimuksen täyttämiseen, tai palveluntarjoajia, joita käytämme tilauksen käsittelyn yhteydessä. Tämän tietosuoja-asetuksen kussakin ehdossa nimettyjen vastaanottajien lisäksi näitä kolmansia osapuolia ovat esimerkiksi seuraaviin kategorioihin lukeutuvat vastaanottajat: maksupalveluntarjoajat, myyntitavaroiden hallintapalveluidentarjoajat, palveluntarjoajat tilausten käsittelyä varten, webhosting-palveluntarjoajat, IT-palveluntarjoajat sekä dropshipping-jälleenmyyjät. Noudatamme kaikissa tapauksissa lakisääteisiä vaatimuksia tarkasti. Jaettavien tietojen määrä on rajattu minimiin.

Coingate

Jos valitset maksutavan, jossa maksupalveluntarjoajana toimii COINGATE, maksun käsittelee maksupalveluntarjoaja UAB ”Virtualios valiutos”, jonka rekisteröity osoite on A. Gostauto str. 8-331, LT-01108, Vilna, Liettua. Siirrämme tälle palveluntarjoajalle tilausprosessin aikana annettuja tietoja sekä tietoja tilauksesta GDPR-asetuksen artiklan 6 osan 1 alakohdan b mukaisesti. Tietoja siirretään vain maksun käsittelyä varten maksupalveluntarjoaja COINGATEn avulla ja vain siinä määrin kuin tämä on tarpeellista tätä tarkoitusta varten.

Kaikkia Coingate-maksutapahtumia koskee Coingaten tietosuojakäytäntö. Löydät sen kohdasta

https://coingate.com/privacy

Stripe

”Jos valitset maksutavan, jossa maksupalveluntarjoajana toimii STRIPE, maksun käsittelee maksupalveluntarjoaja STRIPE PAYMENTS EUROPE, LIMITED (LTD), jonka rekisteröity osoite on C/O A&L Goodbody, IFSC, North Wall Quay, Dublin 1, Irlanti. Siirrämme tälle palveluntarjoajalle tilausprosessin aikana annettuja tietoja sekä tietoja tilauksesta GDPR-asetuksen artiklan 6 osan 1 alakohdan b mukaisesti. Tietoja siirretään vain maksun käsittelyä varten maksupalveluntarjoaja STRIPEn avulla ja vain siinä määrin kuin tämä on tarpeellista tätä tarkoitusta varten.

Kaikkia Stripe-maksutapahtumia koskee Stripen tietosuojakäytäntö. Löydät sen kohdasta”

https://stripe.com/en-lt/privacy

PayPal

Kun maksu suoritetaan PayPalin kautta, siirrämme maksutietosi palveluntarjoajalle PayPal (Europe) S.a.r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxemburg (tästedes ””PayPal””). Tietojen siirto tapahtuu GDPR-asetuksen artiklan 6 osan 1 alakohdan b mukaisesti ja vain siinä määrin, kuin maksutapahtuman käsittelyyn tarvitaan.

Kaikkia PayPal-maksutapahtumia koskee PayPalin tietosuojakäytäntö. Löydät sen kohdasta

https://www.paypal.com/webapps/mpp/ua/privacy-full

Sähköpostiosoitteen käyttö uutiskirjeiden lähettämiseen

Käytämme sähköpostiosoitettasi vain omiin mainontatarkoituksiimme uutiskirjeiden lähettämistä varten sopimuksen täyttämisestä riippumatta, kunhan olet selkeästi antanut tähän luvan. Tietojen käsittely tapahtuu EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) artiklan 6 osan 1 alakohdan a mukaisesti suostumuksesi pohjalta. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Tämä ei vaikuta käsittelyn laillisuuteen ennen luvan peruuttamista. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa käyttämällä vastaavaa linkkiä uutiskirjeessä tai ilmoittamalla meille asista. Tämän jälkeen sähköpostiosoitteesi poistetaan postituslistalta.

Uutiskirje lähetetään käyttämällä ”MailChimp”-alustaa, joka on uutiskirjeiden lähetysalusta, jonka tuottaja on yhdysvaltalainen Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE #5000, Atlanta, GA 30308, YHDYSVALLAT.

Uutiskirjeidemme vastaanottajien sähköpostiosoitteet sekä muut tiedot, joita näiden tietojen yhteydessä on kuvailtu, on talletettu MailChimpin palvelimille Yhdysvalloissa. MailChimp käyttää näitä tietoja lähettääkseen ja arvioidakseen uutiskirjeitä puolestamme. Lisäksi MailChimp voi käyttää näitä tietoja omien tietojensa mukaan sen omien palveluiden optimoimiseksi tai parantamiseksi, esimerkiksi uutiskirjeiden lähettämisen ja esittämisen tekniseksi optimoimiseksi tai taloudellisiin tarkoituksiin määrittääkseen mistä maista vastaanottajat ovat. MailChimp ei kuitenkaan käytä uutiskirjeidemme vastaanottajien tietoja säilöäkseen niitä muistiin tai siirtääkseen niitä kolmansille osapuolille.

MailChimp on sertifioitu Yhdysvaltain ja EU:n välisen Privacy Shield -tietosuojasopimuksen (linkki) mukaan ja täten sitoutunut noudattamaan EU:n tietosuojasäädöksiä. Olemme solmineet ”tietojenkäsittelysopimuksen” MailChimpin kanssa. Kyseessä on sopimus, jossa MailChimp ottaa tehtäväkseen suojella käyttäjiemme tietoja, käsitellä niitä omien tietosuojasäädöstensä mukaisesti meidän puolestamme sekä erityisesti olla siirtämättä niitä eteenpäin kolmansille osapuolille. MailChimpin tietosuojasäädöksiä voi tarkastella täällä (linkki)

Evästeet

Sivustomme käyttää evästeitä. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan internet-selaimeen tai internet-selaimen toimesta käyttäjän tietokonejärjestelmään. Jos käyttäjä käy sivustolla, eväste saatetaan tallentaa käyttäjän käyttöjärjestelmään. Tämä eväste sisältää merkkijonon, jonka avulla selain on ainutlaatuisesti tunnistettavissa, kun sivusto avataan uudelleen. Käytämme evästeitä tehdäksemme sivustostamme käyttäjäystävällisemmän, tehokkaamman ja turvallisemman. Lisäksi evästeet antavat järjestelmillemme mahdollisuuden tunnistaa selaimesi myös sivun vaihdoksen jälkeen ja tarjota sinulle palveluita. Joitakin sivustomme toimintoja ei voi tarjota ilman evästeiden käyttöä. Tämän vuoksi on tarpeellista, että selain tunnistetaan myös sivun vaihdoksen jälkeen.

Käytämme evästeitä sivustollamme myös voidaksemme analysoida sivustomme kävijöiden surffauskäytöstä.

Lisäksi käytämme evästeitä voidaksemme esittää muiden sivustojen kävijöille kohdennettua, kiinnostuksen kohteisiin liittyvää mainontaa.

Käsittely suoritetaan GDPR-asetuksen artiklan 6 osan 1 alakohdan f perusteella oikeutettuja etuja varten yllä mainituissa tarkoituksissa. Tällä tavalla sinulta kerätyt tiedot naamioidaan salanimillä teknisten varotoimenpiteiden avulla. Näin ollen tietojen yhdistäminen sinuun ei ole enää mahdollista. Tietoja ei säilytetä yhdessä muiden henkilötietojesi kanssa. Omasta tilanteestasi johtuvista syistä sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä milloin tahansa GDPR-asetuksen artiklan 6 osan 1 alakohdan f perusteella. Evästeet tallennetaan tietokoneellesi. Näin ollen sinulla on täysin toimintavalta evästeiden käytön suhteen. Valitsemalla oikeat tekniset asetukset internet-selaimestasi voit estää evästeiden tallentamisen ja niiden sisältämien tietojen lähettämisen. Evästeet, jotka on jo tallennettu koneelle, voidaan poistaa milloin tahansa. Haluaisimme kuitenkin huomauttaa, että et välttämättä pysty käyttämään sivuston kaikkia toimintoja täysin. Käytä alla olevia linkkejä selvittääksesi, miten voit hallinnoida evästeitä tärkeimmissä selaimissa (mukaan lukien niiden poisto käytöstä):
Chrome-selain: https://support.google.com/accounts/answer/61416
Internet Explorer: https://support.microsoft.com/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences
Safari: https://support.apple.com/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac

Google Analyticsin käyttö

Käytämme verkkoanalyysipalvelua nimeltä Google Analytics, palvelun tarjoaa Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Yhdysvallat; ”Google”). Tietojen käsittelyn tarkoituksena on analysoida tätä sivustoa ja sen kävijöitä. Tätä tarkoitusta varten Google käyttää saatuja tietoja tämän sivuston operaattorin puolestasi arvioidakseen sivuston käyttöä, kootakseen raportteja sivuston toiminnoista sekä tarjotakseen sivuston operaattorille lisäpalveluita, jotka liittyvät sivuston ja internetin käyttöön. Selaimesi välittämää IP-osoitetta ei Google Analyticsin osalta yhdistetä muihin Google-tietoihin. Google Analytics käyttää evästeitä, jotka mahdollistavat sivuston käytön analyysin. Evästeiden kerryttämä tieto sivuston käytöstä siirretään yleensä Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja tallennetaan sinne. Tällä sivustolla on käytössä IP-osoitteen anonymisointi. Tämän seurauksena Googlen IP-osoite Euroopan unionin jäsenmaissa tai muissa Euroopan talousaluetta koskevan sopimuksen solmineissa maissa lyhennetään etukäteen. Vain poikkeustapauksissa välitetään IP-osoite kokonaisuudessaan Googlen palvelimille Yhdysvaltoihin ja lyhennetään siellä. Tietojasi saatetaan siirtää Yhdysvaltoihin. Euroopan komissio on antanut riittävyyspäätöksen tietosiirroista Yhdysvaltoihin. Käsittely suoritetaan GDPR-asetuksen artiklan 6 osan 1 alakohdan f perusteella oikeutetun edun vuoksi liittyen sivuston kysyntäsuuntautuneeseen ja kohdennettuun suunnitteluun. Omasta tilanteestasi johtuvista syistä sinulla on oikeus milloin tahansa vastustaa henkilötietojesi käsittelyä GDPR-asetuksen artiklan 6 osan 1 alakohdan f perusteella. Voit kieltää evästeiden käytön valitsemalla oikeat tekniset asetukset internet-selaimestasi, mutta huomaa, että näin toimiessasi et välttämättä pysty käyttämään kaikkia tämän sivuston toimintoja. Voit myös estää Googlea keräämästä evästeiden kerryttämiä tietoja sekä sivuston käyttöön liittyviä tietojasi (mukaan lukien IP-osoitteesi), sekä käsittelemästä näitä tietoja lataamalla ja asentamalla selaimen liitännäisen, joka on saatavilla seuraavan linkin kautta (linkki)

Voit asettaa ”jätän väliin” -evästeen, joka estää Google Analyticsiä keräämästä tietoa laitteilta. Nämä ns. opt out -evästeet estävät tulevien tietojen keräämisen käydessäsi sivustolla. Sinun on käytettävä näitä evästeitä kaikissa käyttämissäsi järjestelmissä ja laitteissa, jotta tämä toimisi kaikenkattavasti. Jos painat tästä, opt out -eväste asennetaan: poista Google Analytic käytöstä.

Lisätietoja käyttöehdoista ja tietosuojasta saat käymällä osoitteessa (linkki)

Google Adwords Conversion Tracking -tuloksenseurantatyökalun käyttö

Käytämme ”Google Adwords” -verkkomainontaohjelmaa sivustollamme sekä tässä yhteydessä conversion tracking -tuloksenseurantaa (käynnin toiminnan arviointi). Google Conversion Tracking on analyysipalvelu, jonka tarjoaa Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Yhdysvallat; ”Google”). Kun painat Googlen tarjoamaa mainosta, tietokoneellesi asennetaan conversion tracking -eväste. Näiden evästeiden toiminta on rajallista, ne eivät sisällä henkilökohtaisia tietoja ja näin ollen niitä ei käytetä henkilön tunnistamiseen. Jos käyt sivustomme tietyillä sivuilla ja eväste ei ole vielä vanhentunut, Google ja me saatamme tunnistaa, että painoit mainosta ja sinut ohjattiin kyseiselle sivulle. Kukin Google Adwords -asiakas saa erilaisen evästeen. Tämä tarkoittaa, että AdWords-asiakkaiden sivustoilla olevia evästeitä ei voi seurata. Konversioevästeen keräämiä tietoja käytetään konversiotilastojen luomiseen. Näin saamme tietoomme niiden käyttäjien kokonaismäärän, jotka painoivat mainostamme ja jotka ohjattiin sivulle, jolla on conversion tracking -tunniste. Emme kuitenkaan saa mitään tietoja, joista käyttäjät olisivat henkilökohtaisesti tunnistettavissa. Käsittely suoritetaan GDPR-asetuksen artiklan 6 osan 1 alakohdan f perusteella oikeutetun edun pohjalta koskien kohdennettua mainontaa sekä kyseisen mainonnan vaikutuksen ja tehokkuuden analysointia. Omasta tilanteestasi johtuvista syistä sinulla on oikeus milloin tahansa vastustaa henkilötietojesi käsittelyä GDPR-asetuksen artiklan 6 osan 1 alakohdan f perusteella. Voit estää evästeiden tallentamisen valitsemalla oikeat tekniset asetukset selainohjelmassasi. Haluamme kuitenkin huomauttaa, että tällöin et välttämättä pysty käyttämään sivustomme kaikkia ominaisuuksia täysin. Tällöin tietoja ei sisällytetä conversion tracking -tilastoihin. Voit myös ottaa räätälöidyn mainonnan pois käytöstä Googlen mainonta-asetuksista. Ohjeet löytyvät kohdasta (linkki). Lisäksi voit poistaa kolmansien osapuolten evästeiden käytön käymällä Networking Advertising Initiative -sivuston poistosivulla osoitteessa (linkki) ja hyödyntämällä muita kieltäytymistä koskevia tietoja, joita sivulla tarjotaan. Lisätietoja ja Googlen tietosuojakäytännön löydät käymällä täällä: (linkki)

Trustpilot-arvostelut

Tarjoamme mahdollisuuden arvostella palvelumme arvostelupalvelussa (linkki). Kun tuotteet on lähetetty, saat meiltä sähköpostin, jossa pyydämme arvioimaan suoritustamme. Kyseisestä sähköpostista löydät linkin Trustpilot-sivulle, missä voit lähettää asiakasarvostelusi. Trustpilotin käyttö- ja sopimusehdot sekä tietosuojakäytäntö on julkaistu osoitteissa (linkki) ja (linkki).

Jos osallistut arviointijärjestelmään, arviosi julkaistaan verkkosivuillamme sekä Trustpilotin ja sen kumppaneiden sivustoilla. Trustpilotin käyttöä varten jaamme sähköpostiosoitteesi, etu- ja sukunimesi sekä laskumme numeron Trustpilot A/S:lle, Trommesalen 5, 3. sal, 1614, Kööpenhamina, Tanska. Tämä suostumus voidaan peruuttaa milloin tahansa lähettämällä viesti kuvaillun yhteydenottotavan kautta tai suoraan meille.

Säilytyksen kesto

Kun sopimuksen käsittely on suoritettu loppuun, tietoja säilytetään ensin takuuajan keston ajan, ja sen jälkeen lainsäädännöllisten, varsinkin vero- ja kauppalaissa määriteltyjen säilytysaikojen verran. Näiden ajanjaksojen kulumisen jälkeen tiedot poistetaan, jos et ole antanut lupaa lisäkäsittelyyn ja käyttöön.

Asianomaisen oikeudet

Jos lakisääteiset vaatimukset täyttyvät, sinulla on seuraavat oikeudet GDPR-asetuksen artiklojen 15-20 perusteella: oikeus saada tietoja, oikeus korjata tietoja, oikeus pyytää tietojen poistamista, oikeus rajoittaa tietojen käsittelyä, oikeus siirtää tiedot. Lisäksi GDPR-asetuksen artiklan 21 osan 1 perusteella sinulla on oikeus vastustaa käsittelyä GDPR-asetuksen artiklan 6 osan 1 alakohdan f perusteella sekä käsittelyä suoramarkkinointia varten. Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on vaatimuksia. Löydät yhteystiedot yhteydenottosivultamme.

Oikeus valittaa valvovalle viranomaiselle

GDPR-asetuksen artiklan 77 mukaisesti sinulla on oikeus valittaa valvovalle viranomaiselle, jos uskot, että henkilötietojesi käsittely ei ole lain mukaista.
Viimeisin päivitys: 1.1.2020